Máte hlad nebo jen chuť na něco dobrého a zdravého? Tak pro vás máme skvělý tip. Co si dát luštěninové pečené krekry z čočky, z cizrny nebo žlutého hrachu značky vegSnack. Tyto krekry obsahují velké množství bílkovin, komplexních sacharidů a jsou pro náš organismus velice prospěšné. Obsahují málo kalorií a tuků, mnoho minerálních látek a vitamínů. Můžete si vybrat z několika příchutí podle chuti – slané, s mákem nebo slaninou a také sladkou variantu s kokosem. Krekry jsou vhodné i pro vegany, protože neobsahují žádné živočišné suroviny. Ve slaninových krekrách je použité pouze slaninové aroma.
Pokud byste si chtěli dát nějakou masovou svačinku, tak zakladatelé firmy vegSnack Pavel Doležal a David Novák jsou mimo jiné specialisti na sušení masa. Jejich společnost Fine Gusto Nature vyrábí vysoce kvalitní hovězí a krůtí sušené maso. Díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu soli je sušené maso vhodné pro sportovce, manažery, nebo pro každého, kdo má rád skutečnou chuť masa. Jejich novinkou je biltong. „Biltong se připravuje z vybraných plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Trochu se podobá jerky tím, že se jedná také o kořeněné sušené maso, ale liší se přísadami, chutí a výrobním procesem,“ upřesnil Pavel Doležal.
Ať už zaženete hlad luštěninovými krekry nebo libovým sušeným masem, můžete si být jisti, že si dáváte zdraví prospěšnou svačinu.
