Home Aktuality Zatavovací misky: součást zdravého stravování a snížení plýtvání jídlem

Zatavovací misky: součást zdravého stravování a snížení plýtvání jídlem

by czeko
4 minuty na přečtení článku

Jak zatavitelné misky přispívají ke zdravému stravování a snížení plýtvání jídlem? Tento článek vám představí efektivní pomůcku pro snadnou přípravu a skladování hotových jídel, dávkování porcí a minimalizaci odpadu.

Zatavovací misky jsou praktickým a účinným řešením pro zdravé stravování a snížení plýtvání jídlem. Snadno uchovávají pokrmy čerstvé, usnadňují dávkování porcí a minimalizují odpad.

Vyvážená strava a kontrola příjmu živin jsou základem zdravého životního stylu. Jedním z jednoduchých a účinných pomocníků, který pomůže s dietními stravovacími návyky a udržením jídelníčku na uzdě, jsou zatavovací misky. Tyto praktické obaly vám usnadní přípravu a skladování jídla, a jako bonus může omezit plýtvání potravinami.

Zatavitelné misky a kontrola porcí

Díky zatavovacím miskám lze snadno připravit a uložit si jídlo předem, což pro vás znamená méně stresu a času stráveného „u plotny“. Tyto misky vám navíc usnadní správné dávkování surovin a tím i kontrolu jednotlivých porcí. Správná velikost porcí vám totiž zamezí se přejídat. a díky tomu dodržíte své stravovací plány. Při pravidelné konzumaci a dodržování stravovacích plánů dle porcí vám toto pomůže dosáhnout cíle v oblasti výživy, redukce tělesné váhy nebo nabírání svalové hmoty.

Jsou vhodné pro teplé i studené pokrmy. Po určitou dobu udrží vaše jídla teplá a čerstvá a nedají šanci protečení jakýchkoli tekutin. Ekologickými benefity zatavitelných misek (např. od firmy ECOFOL) je jejich recyklovatelnost a BIO kompostovatelnost. Misky, které jsou vyrobeny z polypropylenu (PP) a z extrudovaného polypropylenu (XPP) jsou recyklovatelné a ty vyrobené z cukrové třtiny jsou kompostovatelné. Díky vlastnostem těchto látek můžete jídlo v miskách ohřívat v mikrovlnné troubě, ale i šokově zchladit nebo zamrazit, což ocení nejen domácnosti, ale především větší gastro provozy. Samozřejmostí je jejich hygiena, zdravotní nezávadnost a různé certifikace.

Zatavovací misky se nabízí v mnoha variantách. Jednodílné či vícedílné, bílé či černé, průhledné, malé nebo velké zatavovací misky na hotová hlavní jídla anebo misky na polévku různých objemů.

Zatavitelné misky v gastro provozech

Gastronomické provozy jako restaurace, jídelny nebo fast foody mohou čerpat z výhod používání jednorázových zatavitelných misek. Nejsou náročné na hygienu, transport, skladovací prostory, přípravu, balení, ale i na samotný výdej nebo donášku. To vše přinese spokojenější zákazníky a zlepšení efektivity provozovny. Tyto misky představují zároveň úsporné a funkční řešení, které je oproti běžným pěnovým menu boxům praktičtější jak pro obsluhu, tak pro koncového zákazníka.

Navíc se nabízí skvělá možnost potisku a zakázkové výroby, což může vašemu provozu doladit detaily brandingu například natisknutím loga či názvu firmy.

TIP: V malých a středních provozech naleznou využití zatavovací stroje na misky, které jsou využívány hlavně pro rychlé a snadné balení hotových jídel,určených k následnému rozvozu, případně výdeji koncovému zákazníkovi. Výhodami zatavovacích strojů je rychlost, bezpečné a hygienické balení masa a dalších potravin, šetrnost k životnímu prostředí a taktéž cenová dostupnost.

Snížení plýtvání jídlem

Zatavitelné misky mohou efektivně čelit globálnímu problému jako je plýtvání jídlem. Díky těmto miskám lze snadno uložit a uchovat přebytečné jídlo, které by jinak skončilo v popelnici. To nejenže šetří peníze, ale taky pomáhá chránit životní prostředí snižováním množství odpadu. Jsou také proto báječnou volbou pro cateringové firmy a gastronomické provozy, které si kladou za cíl minimalizovat plýtvání jídla a udržet vysokou kvalitu a čerstvost potravin.

Zatavovací misky poskytují kontrolu porcí, minimalizaci odpadu a usnadňují přípravu a skladování jídel. Bez ohledu na to, zda jste jednotlivec, rodina nebo provozovatel restaurace, zatavitelné misky jsou skvělou pomůckou pro podporu zdravého životního stylu a udržitelného stravování.

Autorka: Karolína Vitvarová

Další články autora

Zanechat komentář

O nás

@ od roku 2008- vytváříme weby a publikujeme Komerční články