Kamkoli Italové cestovali, jejich jídlo je provázelo. Své jídlo nosili do každé nové země, do které vkročili a časem se po právu stalo jedním z nejoblíbenějších na celém světě. Proč tomu tak je?

Hlavními faktory, které dělají italské jídlo tak populární po celém světě, jsou jeho kvalita, jednoduchost, zdravotní přínosy, cenová dostupnost, rozmanitost a chuť. Všichni se shodneme na tom, že suroviny používané v italských receptech jsou úžasné kvality, ať už jde o šťavnatá rajčata, chléb nebo mozzarellu a parmazán, suroviny jsou kvalitní produkty a jejich jednoduchost je činí snadno dostupnými a méně komplikovanými na použití. S tím souvisí i její cenová dostupnost.

Těstoviny nebo plátek pizzy vám díru do kapsy neudělají a za rozumnou cenu máte k dispozici pestrý výběr pizz a těstovin, které vždy chutnají úžasně.

Itálie zdaleka není jednotná země. Především rozdíly mezi severem a jihem mohou být pozoruhodné. Ale každé město má svůj osobitý charakter, dialekt a samozřejmě místní jídla. Prvním důsledkem této rozmanitosti je, že množství místních kuchyní a ingrediencí je ohromující. Druhým důsledkem je, že tato rozmanitost připravuje italskou kuchyni na export. Pokud pizza, typická neapolská pochoutka, dokáže triumfovat v Miláně, pak je připravena ovládnout svět.

Když se zeptáte Italů, jaká je jejich nejdůležitější vlastnost, pravděpodobně odpoví, že jejich představivost.Tato schopnost se rozšiřuje i do kuchyně, kde Italové nalézají správnou rovnováhu mezi jednoduchostí a kreativitou.


Pokud si ji chcete dopřát i vy, využijte možnosti rozvozu pizzy Brno, případněrozvozu těstovin Olomouc, kde můžete ochutnat nejen tyto dva pokrmy, ale všechna ikonická italská jídla. A samozřejmě v autentické kvalitě, jako na přímořské dovolené.

Předchozí článekPozor! Kvasinková infekce se může objevit i u mužů
Další článekAby vánoční výzdoba šla pěkně od ruky